Herbestemming klooster

Interieurontwerp herbestemming klooster in Hengelo

Voor een voormalig klooster in Hengelo is voor de eigenaren die in de laagbouw naast dit klooster wonen een schetsontwerp gemaakt voor hun woning. Voor de 13 appartementen die in het klooster zijn gerealiseerd is tevens een totaalontwerp gemaakt.

Deze appartementen hebben allemaal hun eigen onderscheidende factoren. Zo zijn een aantal appartementen uniek qua hoogte, andere uniek qua karakteristieke details en weer andere zijn uniek vanwege de realisatie van een slaapmeubel. Tevens zijn er twee kapelappartementen gerealiseerd.

Door de jaren heen zijn er vele verbouwingen geweest in het klooster die het karakter niet ten goede zijn gekomen. Voordeel hiervan was wel dat na het strippen van het klooster veel bruikbaar materiaal beschikbaar kwam die hergebruikt zijn. Zo bestaat het slaapmeubel deels uit de schrootjes die aan het plafond in onder andere het trappenhuis van het klooster bevestigd zaten. Ook de nieuwe visgraat parketvloer in de trappenhuizen zijn gemaakt van deze schrootjes.

Details

Plaats

Hengelo

Opdrachtgever

Zakelijk – Eigenaren klooster

Jaar

2016

Status

Opgeleverd

Opgave

Schetsontwerp woning + totaalontwerp appartementen
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 1)
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 2)
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 3)
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 4)
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 5)
Interieurontwerp herbestemming klooster te Hengelo (foto 6)

Interieur­ontwerp nodig?

Bent u als particulier of bedrijf na het zien van dit interieurontwerp (herbestemming klooster in Hengelo) geïnteresseerd geraakt in wat ik als interieurontwerpster voor uw pand of woning kan betekenen? Dan kunt u direct contact met mij opnemen!

Neem contact op